Pregătirea pentru susținerea examenelor cu ajutorul blogului Profesorul online

Cât costă o oră din viața ta și cum o folosești?

Examenele de bacalaureat pot fi stresante pentru mulți dintre elevii clasei a XII-a, deoarece rezultatele obținute vor influența, în mod direct, instituția în care ne vom urma studiile de licență.

Și cum „repetiția e mama învățăturii”, elevii optează pentru meditații individuale și caută îndrumarea profesorilor pentru a-i ajuta să obțină rezultatele dorite.

Mă numesc Teișanu Ana, sunt studentă în anul III la CEEA „Ștefan Neaga” și urmează să susțin examenele de bacalaureat. Sunt conștientă de dificultatea acestora, în special, a celui de limba și literatura română și m-am adresat profesoarei din  IPLT „Tudor Vladimirescu”, liceu în care am studiat clasele de gimnaziu, pentru a-mi consolida cunoștințele și competențele, astfel încât să obțin un rezultat bun.

Am rămas impresionată de îmbinarea metodelor de predare ale doamnei profesoare și „migrarea” în online. Blogul Profesor online (https://lupugalinablog.wordpress.com), este un excelent instrument de învățare independentă, și mai ales, de reactualizare și aprofundare a unor concepte cheie.

Pot afirma că utilitatea unui astfel de blog este vizibilă, iar pentru mine a fost mai simplu să reevaluez subiecte precum curentele literare, noțiunile  gramaticale de care avem nevoie pentru a îndeplini cerințele baremului de la examen, am revizuit unele creații din literatura română.

În al doilea rând, acest blog este o resursă deschisă și complementară, întrucât poate fi accesată oriunde și oricând, ori de câte ori elevii au nevoie de consolidarea unor concepte, teme și subiecte. Pe parcursul anului, cât am studiat sub supravegherea profesoarei și cu ajutorul acestui portofoliu digital, am avut o creștere a notelor mele pe semestru, dar și o siguranță în ceea ce privește susținerea examenului de Bacalaureat.

Pentru un timp productiv  și eficient de învățare avem nevoie și de resurse moderne, diferite și specifice realităților în care trăim.